Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν οι τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες, με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 2%. Στα $1.900 ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Μικρή άνοδος για το αργό. Βουτιά 16% για την Intel. Στο 0,59% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Συνεχίζουν οι τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των τεχνολογικών κολοσσών.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,45% στις 26.518 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,95% χαμηλότερα στις 10.257 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,8% στις 3.210 μονάδες. 

Oι τεχνολογικές μετοχές ξεκίνησαν και αυτή τη συνεδρίαση με αρνητικά πρόσημα, με τη Microsoft να διολισθαίνει 1,5% και την Apple 1,8%. Η Intel βουτάει 16,6%.

Ο τεχνολογικός τομέας έχει ξεχωρίσει τη φετινή χρονιά, με τον Nasdaq να σκαρφαλώνει σε νέα ιστορικά υψηλά εν μέσω πανδημίας. Η Amazon και το Netflix έχουν καταγράψει κέρδη 47% από την αρχή της χρονιάς. Η Alphabet και το Facebook έχουν ενισχυθεί πάνω από 13%.

«Οι ανησυχίες για μία ακόμα τεχνολογική φούσκα αυξάνονται», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Truist/Sun Trust Advisory. «Yπάρχει επίσης αυξανόμενο ρίσκο συγκέντρωσης, με τις πέντε κορυφαίες μετοχές να αντιστοιχούν στο 22% του δείκτη S&P 500», πρόσθεσε.

Eν τω μεταξύ, οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ επιδεινώθηκαν την Παρασκευή, όταν το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ενημέρωσε τις ΗΠΑ να κλείσουν το προξενείο τους στην Τσενγκντού.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ενημέρωσε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κίνα για την απόφασή του να αποσύρει τη συγκατάθεσή του για την εδραίωση και λειτουργία του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Τσενγκντού», αναφερεται στην ανακοίνωση. «Το υπουργείο υπέβαλε επίσης συγκεκριμένα αιτήματα για τον τερματισμό όλων των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων από το γενικό προξενείο».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 41,29 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά, επίπεδο πάνω από το κλείσιμο-ρεκόρ των 1.891 δολαρίων που σημειώθηκε στις 22 Αυγούσου του 2011. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,161 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v