Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνολογία έριξε τη Wall Street

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι δείκτες μετά από μίνι τεχνολογικό sell-off. Βουτιά 4,8% για Apple. Πτώση 4,1% για τη Microsoft. Απώλειες πάνω από 3% για την Amazon. Μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά ο χρυσός. Συνεχίζει πτωτικά το δολάριο.

Η τεχνολογία έριξε τη Wall Street

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα, με τις Microsoft και Apple να λειτουργούν ως «βαρίδι» για την υπόλοιπη αγορά και τους επενδυτές να ανησυχούν για την αναζωπύρωση της πανδημίας.

Ο Dow Jones κινήθηκε 1,31% χαμηλότερα στις 26.652 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε βουτιά 2,29% στις 10.461 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,2% στις 3.253 μονάδες. 

Η μετοχή της Microsoft βούτηξε 4,1% παρά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Apple έκλεισε με απώλειες 4,8%, ενώ η Amazon υποχώρησε 3,6% και το Netflix 3,1%. H Τesla, διέγραψε κέρδη 5% και βούτηξε 5,5% χαμηλότερα.

«Ο S&P 500 δέχεται σκληρό χτύπημα καθώς επενδυτές αποχωρούν από την τεχνολογία, έναν τομέα ο οποίος μπήκε στη σεζόν ανακοίνωσης αποτελεσμάτων αντιμέτωπος με παράλογα υψηλές προσδοκίες» ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Vital Knowledge.

Τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας επιδεινώνεται προκάλεσαν ανησυχία σχετικά με τις προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο για 18η εβδομάδα. Στην τελευταία μέτρηση -για τις επτά ημέρες που ολοκληρώθηκαν στις 18 Ιουλίου- έφτασαν το 1,416 εκατομμύριο αιτήσεις, έναντι εκτίμησης για 1,3 εκατ, καταγράφοντας αύξηση κατά 109.000 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους.
Πρόκειται για την πρώτη αύξηση από τα τέλη Μαρτίου.

«Η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού στις νότιες πολιτείες και το πάγωμα των προσπαθειών επανεκκίνησης σε άλλες πολιτείες έχει κατά πώς φαίνεται οδηγήσει σε νέο γύρο απολύσεων, ο οποίος έχει βάλει φρένο στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Jeffferies.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,5% στα 41,28 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 1,5% στα 1.890 δολάρια ανά ουγγιά, μόλις ένα δολάριο μακριά από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κατέγραψε απωλειες έναντι του ευρώ για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,16 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 0,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v