Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Ισχυρή άνοδος και νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P και Nasdaq. Επέστρεψε σε θετικό έδαφος ο Dow Jones μετά τις συγκρατημένες απώλειες της Τρίτης. Ανέκαμψε η τιμή του χρυσού. Στο 1,69% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Δυναμικό παρών έδωσαν οι αγοραστές στη Wall Street με τους S&P και Nasdaq να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,3% ή 83 μονάδες, στις 28.332, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,02% στις 3.478 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,73% στις 11.665 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Home Depot (+2%) και Microsoft (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-2,1%) και Exxon Mobil (-2%).

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, άλμα 11,2% έκαναν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 4,3%. Έναν μήνα πριν είχαν κινηθεί ανοδικά κατά 7,6%.

Εξαιρουμένου του τομέα Μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 2,4%, σε μηνιαία βάση, ενώ εξαιρουμένου του κλάδου Άμυνας, κατά 9,9%.

Επιπλέον, αισιοδοξία επικρατεί στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας καθώς η αμερικανική εμπορική αντιπροσωπεία δήλωσε ότι υπήρξε πρόοδο στις επαφές των δύο χωρών και ότι τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας.

Στο μεταξύ, τέλη της εβδομάδας στελέχη της Fed θα μιλήσουν στο ετήσιο συμπόσιο για τη νομισματική πολιτική. Η αγορά θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ, καθώς αναμένεται να επικεντρωθεί στον πληθωρισμό και στον αντίχτυπο που έχει στο δολάριο.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε μόλις 0,1% στα 43,39 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,5% στα 1.952 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,69%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1826 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v