Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Άνοδος 160 μονάδων για τον Dow Jones και νέα ιστορικά υψηλά-στο νήμα- για τον S&P. Απώλειες για τον Nasdaq. "Άλμα" 4,5% για τη Walmart. Στο επίκεντρο η αλλαγή στρατηγικής από τη Fed. Στο 0,75% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Μικτά πρόσημα στη Wall Street στον απόηχο της αλλαγής στρατηγικής από την Fed.

Ειδικότερα, σε μια κίνηση που ο Πρόεδρος της Τζερόμ Πάουελ χαρακτήρισε «ισχυρό update» της πολιτικής της, η κεντρική τράπεζα συμφώνησε επισήμως σε μια πολιτική «μέσης στόχευσης του πληθωρισμού». Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να τρέξει «μετρίως» πάνω από τον στόχο 2% της Fed «για κάποιο χρονικό διάστημα» μετά από περιόδους που έχει τρέξει κάτω από αυτόν τον στόχο.

Η εκτίμηση των αγορών είναι ότι με τη νέα στρατηγική η Fed θα είναι σε θέση να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια για περισσότερο χρόνο.

Στο μεταξύ, κατά 31,7% βυθίστηκε το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, καθώς η πανδημία προκάλεσε εκτεταμένα lockdown και αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με το CNBC, oι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα φτάσει στο 32,5%, ενώ η πρώτη εκτίμηση που είχε ανακοινωθεί στις 30 Ιουλίου έκανε λόγο για βουτιά 32,9% σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, ελαφρώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι άνεργοι (1.006.000) καταγράφηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Αυγούστου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και αναμενόταν.

Ο αριθμός των ανέργων είναι μειωμένος σε σύγκριση με το 1,106 εκατ. μία εβδομάδα πριν.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Walmart (+4,5%) επιβεβαίωσε τη συμμαχία της με την Microsoft (+3,1%) προκειμένου να εξαγοράσουν την Tik Tok. Υπενθυμίζεται ότι η Tik Tok βρίσκεται κοντά στην πώληση των δραστηριοτήτων της σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,57% ή 160 μονάδες, στις 28.492, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,17% στις 3.484 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,34% στις 11.625 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walmart (+4,5%) και Travelers (+3,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Apple (-1,2%) και Home Depot (-1%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,8% στα 43,04 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1% στα 1.932 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 0,75%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1824 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v