Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ ο Nasdaq

Ανοδικά κινείται ο τεχνολογικός δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το αργό πετρέλαιο.

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ ο Nasdaq

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται τη Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές, με τον Nasdaq να συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ και τον S&P 500 να οδεύει στην καλύτερη επίδοση των τελευταίων 36 ετών.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 28.529 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,34% στις 11.733 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,1% χαμηλότερα, στις 3.503 μονάδες.

H δέσμευση της Fed να επιτρέψει την άνοδο του πληθωρισμού σε υψηλότερα επίπεδα από το 2% και να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα, οι θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου και το ράλι στις τεχνολογικές μετοχές βοήθησαν τον Nasdaq και τον S&P 500 να σημειώσουν διαδοχικά υψηλά.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 7,2% από την αρχή του έτους και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο για τον μήνα Αύγουστο από το 1984. Ο Dow Jones έχει πραγματοποιήσει ράλι 8% τον Αύγουστο, επίδοση που είναι επίσης η καλύτερη της τελευταίας 36ετίας. Ο βιομηχανικός δείκτης πέρασε σε θετικό έδαφος για το 2020 την Παρασκευή.

H σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την ένταξη τριών νέων μετοχών στον Dow Jones, των Salesforce, Amgen και Honeywell, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις Exxon Mobil, Raytheon και Pfizer. Η μοναδική πετρελαϊκή που παραμένει μέλος του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι η Chevron.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα είναι διαπραγματεύσιμες οι νέες μετοχές των Apple και Τesla μετά το «σπλιτ». Ο τεχνολογικός κολοσσός έσπασε τη μετοχή του σε τέσσερις, ενώ η εταιρεία του Έλον Μασκ σε πέντε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 43,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,1% στα 1.977 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, ενώ κινείται υψηλότερα έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,194 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 0,74%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amazon ενισχύεται 2,5% στις 3.478 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v