Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά το sell-off

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα. Ράλι 4,5% για την Oracle. Άλμα 11,3% για την Peloton. Στο 0,67% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά το sell-off

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς ο Nasdaq και ο S&P 500 διαγράφουν τα αρχικά ήπια κέρδη.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,1% στις 27.536 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,1% χαμηλότερα στις 10.793 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,4% στις 3.322 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης με πτώση πάνω από 1%, όπως και ο S&P 500. Ο Νasdaq υποχώρησε κατά 2%. Οι τρεις δείκτες είχαν ξεκινήσει τη χθεσινή συνεδρίαση με ήπια κέρδη, προτού γυρίσουν σε αρνητικό έδαφος.

«Οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι καθοριστικές για να κρίνουμε πόση θα είναι τελικά η διόρθωση και οι “ταύροι” θα ψάχνουν σημάδια θετικών αποκλίσεων καθώς οι δείκτες πλησιάζουν τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών», τόνισε στο CNB αναλυτής.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,3% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 1,2%.

Τον Ιούλιο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1%.

Άνοδο σημείωσε ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τα τρόφιμα και την ενέργεια. Ειδικότερα, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση. Τον Ιούλιο είχε κινηθεί 1,6% υψηλότερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,2% στα 36,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,58% στα 1.952 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,185 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 0,67%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Oracle σημειώνει άνοδο 4,5%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άλμα 11,3% πραγματοποιεί η μετοχή της Peloton. Η εταιρεία οργάνων γυμναστικής ανακοίνωσε έσοδα που υπερέβησαν τις προβλέψεις καθώς έχει ενισχυθεί σημαντικά η ζήτηση για τα προϊόντα της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v