Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα για τη Wall με βαρίδι την τεχνολογία

Στο «κόκκινο» οι δείκτες με τον τεχνολογικό τομέα να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Άνοδος για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Αρνητικό γύρισμα για τη Wall με βαρίδι την τεχνολογία

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς εξασθενούν οι αρχικές διστακτικές προσπάθειες ανάκαμψης από τη χθεσινή πτώση.

Ο Dow Jones σημειώνει διολισθαίνει 0,44% στις 27.779 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% χαμηλότερα στις 10.744 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,96% χαμηλότερα στις 3.324 μονάδες.

Την Πέμπτη ο S&P 500 υποχώρησε πάνω από 0,8%. Ο Dow Jones διολίσθησε 0,4%, βάζοντας τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων. Ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,3%, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης μπήκε σε περιοχή διόρθωσης.

Oι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση καθώς περιμένουν τις εξελίξεις στο μέτωπο του νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης αλλά και του εμβολίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα σε ένα νέο πακέτο στήριξης των εισοδημάτων των Αμερικανών που έχουν πληγεί από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία. Την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι του αρέσουν οι «μεγάλοι αριθμοί», καλώντας τους βουλευτές του ρεπουμπλικανικού κόμματος να συμφωνήσουν σε ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης.

Εν τω μεταξύ, ο δρόμος για ένα νέο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού φαίνεται αβέβαιος.

«Μια ασφαλής και διαφανής διαδικασία είναι κρίσιμη για να γίνει ο μαζικός εμβολιασμός μόλις αναπτυχθούν και δοκιμαστούν ασφαλή εμβόλια», τόνισε σε σημείωμα ο CIO της UBS Global Wealth Management.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών πραγματοποίησε άλμα 52,9% στα 170 δισ. δολάρια από 111,5 δισ. δολάρια.

Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το έλλειμμα αυξήθηκε στο 3,5% το δεύτερο τρίμηνο, από 2,1% το πρώτο τρίμηνο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 41,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,4% στα 1.957 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,183 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,67%.

Στο ταμπλό, η Apple καταγράφει πτώση 2,9%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Απώλειες 2,1% σημειώνει η Microsoft, ενώ Intel και Cisco υποχωρούν πάνω από 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v