Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall με το βλέμμα στη Fed

Διευρύνουν τα χθεσινά κέρδη οι δείκτες με τη συνεδρίαση της Fed στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για χρυσό και αργό. Στο 0,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται για δεύτερη ημέρα οι αμερικανικές μετοχές καθώς ξεκινάει η διήμερη συνεδρίαση της Fed και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 28.222 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,47% υψηλότερα στις 11.219 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,04% στις 3.418 μονάδες.

«Οι διεθνείς αγορές είναι επικεντρωμένες στη διήμερη συνεδρίαση της Fed η οποία ξεκινάει την Τρίτη, οι αγορές είναι συγκρατημένα θετικές» έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο CEO της Sun Global Investments. «Οι επενδυτές θα αναμένουν ενδείξεις για το outlook του πληθωρισμού και της ανάπτυξης» πρόσθεσε. 

Αυτή θα είναι η πρώτη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας μετά την αλλαγή της πολιτικής απέναντι στον πληθωρισμό.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών εισαγωγών στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,9% τον περασμένο μήνα, μετά την άνοδο κατά 1% και περισσότερο, τους προηγούμενους δύο μήνες. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα αυξηθούν κατά 0,5% τον Αύγουστο. 

Σε ετήσια βάση, οι τιμές εισαγωγών ήταν 1,4% χαμηλότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν, μετά την πτώση κατά 2,8% του Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, κατά 0,4% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο σε σύγκριση με ένα μήνα πριν. Τον Ιούλιο είχε καταγράψει μεγαλύτερα κέρδη (3,5%) και τον Ιούνιο κατά 6,1%.Ωστόσο, σε ετήσια βάση, έκανε βουτιά κατά 7,7% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Η μεταποιητική παραγωγή κινήθηκε ανοδικά κατά 1,0% μηνιαίως και καθοδικά, κατά 6,9% ετησίως.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,9% στα 37,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,75% στα 1.978 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,187 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται μία μονάδα βάσης στο 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v