Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή για άλλη μια συνεδρίαση τον Nasdaq (+1,21%). Άνοδος στο νήμα για τον Dow Jones. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed. Στο 0,67% το 10ετές ομόλογο.

Άνοδος στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στην διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα.

Αυτή είναι η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας μετά την απόφαση των αξιωματούχων για αλλαγή στρατηγικής στη νομισματική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αντίχτυπος της πανδημίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις μία μονάδα στις 27.994, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,52% στις 3.401 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,21% στις 11.190 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow Inc. (+2,3%) και Salesforce (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Caterpillar (-3,2%) και JP Morgan (-2,9%).

Στο μεταξύ θετικά αντέδρασε η αγορά στα στοιχεία μεταποίησης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State της Fed Νέας Υόρκης, τον Σεπτέμβριο, κινήθηκε υψηλότερα κατά 13,3 μονάδες, φτάνοντας στις 17, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Econoday ανέμεναν ότι θα ανέλθει στις 6 μονάδες, μετά την πτώση 14 μονάδων του προηγούμενου μήνα.

Αυτός ήταν ο τρίτος διαδοχικός μήνας που το αποτέλεσμα είναι θετικό. Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε ανάγνωση κινείται πάνω από το μηδέν δείχνει βελτιωμένες συνθήκες.

Επιπλέον, κατά 0,4% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο, σε σύγκριση με ένα μήνα πριν. Τον Ιούλιο είχε καταγράψει μεγαλύτερα άνοδο(3,5%) και τον Ιούνιο κατά 6,1%.

Ωστόσο, σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή έκανε βουτιά κατά 7,7% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,7% στα 38,28 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή πτώση 0,1% στα 1.955 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,67%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1848 δολ. από 1,1863 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v