Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέκαμψε ο Nasdaq μετά από διήμερη πτώση

Κέρδη στη Wall Street με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο. Άνοδος 326 μονάδων για τον Dow Jones. Στο επίκεντρο οι εταιρικές εξαγορές και συγχωνεύσεις. Υποχώρησε το δολάριο. Στο 1,67% το 10ετές ομόλογο.

Ανέκαμψε ο Nasdaq μετά από διήμερη πτώση

Άνοδος στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο μέτωπο των επιχειρηματικών εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ειδικότερα, η Nvidia προχωρά στην εξαγορά της ArmHoldings από την Softbank έναντι 40 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από την Nvidia τόσο με ρευστό όσο και με μετοχές.

Επιπλέον, η TikTok εγκατέλειψε τις συζητήσεις με την Microsoft για την πώληση των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ επιλέγοντας μια επιχειρηματική συνεργασία με την Oracle, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

Η συμφωνία μεταξύ της ΒyteDance, ιδιοκτήτρια της TikTok και της Oracle πιθανότατα θα περιλαμβάνει ανάληψη μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά μοιάζει περισσότερο με εταιρική αναδιάρθρωση αντί για καθαρή πώληση, είπε μια από τις πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις δοκιμές για την εξέλιξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οι δομικές είχαν διακοπεί όταν εθελοντής που είχε λάβει το εμβόλιο εμφάνισε μια ανεξήγητη ασθένεια.

Εν τω μεταξύ, ο CEO της Pfizer ανέφερε ότι η φαρμακευτική θα έχει τον Οκτώβριο έτοιμα τα αποτελέσματα για το εμβόλιο που εξελίσσει με την BioNTech.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,18% ή 326 μονάδες, στις 27.992, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,27% στις 3.382 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,87% στις 11.056 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των American Express (+3,9%) και Boeing (+3,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Chevron (-0,5%) και Walt Disney (-0,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,2% στα 37,26 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.963 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,67%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% στο 1,1863 δολ. από 1,1848 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v