Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Ανοδικά κινούνται οι Dow Jones και S&P ενώ υποχωρεί ο Nasdaq. Στο επίκεντρο η Fed. Κέρδη για τον χρυσό. Άλμα 5% για τη FedEx. Στο 0,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Μικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

Ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,75% στις 28.212 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,23%  χαμηλότερα στις 11.164 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 3.411 μονάδες.

Στο μεταξύ, αμετάβλητα στο 0% με 0,25% άφησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ όπως αναμενόταν, ενώ παράλληλα έστειλε σήμα ότι θα τα διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα ως και το τέλος του 2023.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed τονίζει ότι «αναμένει να διατηρήσει μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική» μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2% κατά μέσο όρο και οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό να εδραιωθούν στο 2%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 0,6% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ ενισχύθηκαν 2,6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019.

Τον Ιούλιο είχαν σημειώσει άνοδο 0,9%.

Για το σύνολο του τρίτου τριμήνου, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2,4%.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί και η IPO της Snowflake, εταιρείας αποθήκευσης δεδομένων.

Στο ταμπλό, η μετοχή της FedEx πραγματοποιεί ράλι 5,3%. Ο κολοσσός των μεταφορών ανακοίνωσε κέρδη δεύτερου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,8% υψηλότερα στα 39,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,7% στα 1.980 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1853 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 0,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v