Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνακάμπτει η Wall Street μετά τη βουτιά

Σε θετικό έδαφος και οι τρεις δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για στήριξη των αεροπορικών εταιρειών. Υποχωρεί το δολάριο. Απώλειες για αργό και χρυσό. Στο 0,78% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Aνακάμπτει η Wall Street μετά τη βουτιά

Υψηλότερα κινήθηκαν την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα εγκρίνει νέο πακέτο στήριξης για τις αεροπορικές εταιρείες. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 28.110 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% υψηλότερα στις 11.297 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,13% στις 3.398 μονάδες.

O Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στο Κογκρέσο να παράσχει στήριξη στους εργαζομένους στις αεροπορικές, λέγοντας ότι τα χρήματα μπορούν να βρεθούν από αχρησιμοποίητους πόρους από τα προηγούμενα πακέτα τόνωσης. 

Ο Τραμπ κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να εγκρίνει άμεσα την αποστολή επιταγών 1.200 δολαρίων στους Αμερικανούς.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε πίσω από τη χθεσινή του αναγγελία ότι βάζει τέλος στις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για την έγκριση ενός νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης. 

Η αναγγελία του Τραμπ οδήγησε τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow Jones να κλείνει με απώλειες πάνω από 1%. 

Eν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν και τη δημοσίευση των πρακτικών από την προηγούμενη συνεδρίαση της Fed. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,6% στα 39,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,02% στα 1.888,9 δολάρια η ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,176 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει άνοδο τριών μονάδων βάσης, στο 0,78%. 

Στο ταμπλό, κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών. Η μετοχή της United Airlines ενισχύεται πάνω από 4%, ενώ η μετοχή της Delta καταγράφει άνοδο 2,7%. Άνοδο 3,7% σημειώνει η μετοχή της Boeing

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v