Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» γύρισε η Wall Street

Aπώλειες πάνω από 1% σημειώνουν οι δείκτες μετά την αναγγελία Τραμπ ότι τερματίζει τις διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο τόνωσης. Διολισθαίνει το δολάριο. Νέα άνοδος για το αργό. Κέρδη και για τον χρυσό. Στο 0,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Στο «κόκκινο» γύρισε η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διαγράφοντας τα αρχικά ήπια κέρδη μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι τερματίζει τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για νέο πακέτο τόνωσης.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,1% στις 27.839 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,24% χαμηλότερα στις 11.194 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,12% στις 3.370 μονάδες.

Ο Τραμπ τόνισε ότι διαφωνεί με την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτειών, ενώ την κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύεται καλόπιστα.

Ο ίδιος διαμήνυσε ότι σχεδιάζει να περάσει ένα «μεγάλο νομοσχέδιο τόνωσης» αν κερδίσει τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές, το οποίο θα δίνει βάρος στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Οι δείκτες έκλεισαν με ισχυρά κέρδη τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας από την πτώση της Παρασκευής και τις ανησυχίες για την πορεία της υγείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Walter Reed τη Δευτέρα, μετά από παραμονή τριών ημερών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 3,7 δισ. δολάρια ή 5,9% τον Αύγουστο, στα 67,1 δισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών. 

Οι εξαγωγές των ΗΠΑ ήταν $171,9 δισ., αυξημένες κατά $3,6 δισ. σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές έφτασαν τα $239 δισ. κάνοντας άλμα κατά 7,4 δισ. μηνιαίως.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα υποχώρησε κατά 1,9 δισ. δολάρια, φτάνοντας στα $26,4 δισ. τον Αύγουστο, ενώ οι εξαγωγές προς Κίνα ενισχύθηκαν κατά 1,7 δισ., στα $11,2 δισ. Οι εισαγωγές από Κίνα υποχώρησαν κατά 200 εκατ. δολάρια, στα $37,7 δισ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,4% στα 40,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει κέρδη 0,16% στα 1.923 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,179 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,77%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει άνοδο 1,3% στα 204 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v