Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street με το βλέμμα στον Τραμπ

Iσχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, με την πορεία της υγείας του Τραμπ στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Αλμα για το αργό.

Ανακάμπτει η Wall Street με το βλέμμα στον Τραμπ

Ράλι πραγματοποιούν οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία της υγείας του προέδρου Τραμπ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,6% στις 28.131 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 2,1% στις 11.312 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,7% υψηλότερα στις 3.406 μονάδες. 

Την Παρασκευή ο Dow Jones έκλεισε 0,5% χαμηλότερα, ο S&P 500 υποχώρησε 0,89%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,01%. 

Σύμφωνα με αναλυτές, η βασική ανησυχία των επενδυτών αφορά το κατά πόσον η ασθένεια του Τραμπ θα επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία και τις εκλογές. 

Mετά από δύο διανυκτερεύσεις στο νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, χθες Κυριακή, εκφραζόταν συγκρατημένη αισιοδοξία από το περιβάλλον του Τραμπ για την κατάσταση της υγείας του, αν και ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου εντέλει παραδέχθηκε πως αρχικά η κατάσταση του ασθενούς του ήταν πολύ πιο σοβαρή απ’ ό,τι έλεγε.

Προχωρώντας σε μια θεαματική αναστροφή απ’ όσα δήλωσε το Σάββατο, ο Σον Κόνλεϊ επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ πράγματι χρειάστηκε οξυγόνο την Παρασκευή για μία ώρα στον Λευκό Οίκο, στοιχείο που θεωρήθηκε ιδιαίτερα ανησυχητικό και οδήγησε στη λήψη της απόφασης να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Δεν είχε αποκαλύψει το γεγονός αυτό, προτιμώντας να προβάλει πιο «αισιόδοξη» εικόνα, παρότι ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Μαρκ Μέντοους είχε αποκαλύψει σε δημοσιογράφους πως η κατάσταση του Τραμπ το προηγούμενο 24ωρο ήταν εξαιρετικά ανησυχητική.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Wall Street Journal και του NBC δύο ημέρες μετά το ντιμπέιτ της Τρίτης έδειξε ότι ο Τζο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, στο 53% έναντι 39%.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ένα πιο καθαρό αποτέλεσμα στις 3 Νοεμβρίου θα είναι θετικό για τις αγορές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 4,5% στα 38,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,35% στα 1.913 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το γεν διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,176 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,733%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla ενισχύεται 2% στα 422 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v