Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall Street μετά το σοκ με Τραμπ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις με την υγεία του Τραμπ. Ισχυρές απώλειες για το αργό. Υποχωρεί και ο χρυσός. Ενισχύεται έναντι του ευρώ το δολάριο. Στο 0,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Απώλειες στη Wall Street μετά το σοκ με Τραμπ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι κόλλησε κορωνοϊό και τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,7% στις 27.616 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,3% στις 11.181 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,93% στις 3.349 μονάδες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε την Πέμπτη ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, έδειξε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, προκαλώντας τριγμούς και ανατροπές στο προεκλογικό σκηνικό στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα είχε κάνει γνωστό ότι τίθεται «σε καραντίνα» όπως και η σύζυγός του Μελάνια, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι στενή συνεργάτιδά του έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. «Η πρώτη κυρία και εγώ αναμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβληθήκαμε», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου μέσω Twitter. «Στο μεταξύ, θα αρχίσουμε τη διαδικασία της καραντίνας μας!», πρόσθεσε. Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωνε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι δεν ήταν «σίγουρος», αν θα χρειαζόταν να τεθεί σε καραντίνα.

«Αυτή η έκπληξη του Οκτωβρίου αυξάνει ήδη την ήδη υψηλή πολιτική αβεβαιότητα με την οποία είναι αντιμέτωπες οι αγορές καθώς πλησιάζουν οι εκλογές» δήλωσε αναλυτής της Equity Strategist στην LPL Financial. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες θέσεις εργασίας ήταν 661.000 τον Σεπτέμβριο έναντι 1,37 εκατ. τον Αύγουστο.Οι αναλυτές προέβλεπαν 800.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 7,9% από 8,4% τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ενισχύθηκε 8,5% στις 80,4 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,171 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται μία μονάδα βάσης, στο 0,689%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 4,2% στα 37,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,4% στα 1.905 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple καταγράφει πτώση 2,9%, ενώ η Microsoft υποχωρεί 2,6%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v