Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τραμπ έδωσε φτερά στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 450 μονάδες. Βγαίνει από το νοσοκομείο ο Τραμπ. «Άλμα» σχεδόν 4% για το πετρέλαιο. Πιέσεις στο δολάριο.

Ο Τραμπ έδωσε φτερά στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά την γνωστοποίηση από τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα βγει από το νοσοκομείο μετά από μόλις τρεις μέρες νοσηλείας.

Όπως έγραψε στο Twitter: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Μην φοβάστε τον COVID-19. Μην τον αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Εξελίξαμε, υπό την διοίκηση Τραμπ, κάποια πραγματικά καλά φάρμακα και γνώσεις. Αισθάνομαι καλύτερα και από τότε που ήμουν 20 χρονών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος  διακομίστηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού παρουσίασε «ήπια» — σύμφωνα με τους γιατρούς του — συμπτώματα του COVID-19 την Παρασκευή.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,68% ή 465 μονάδες στις 28.148, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,8% στις 3.408 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,32% στις 11.332 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Amgen (+4,2%) και Apple (+3%) ενώ πτώση σημείωσε μόνο ο τίτλος της Coca Cola (-0,1%).

Στο μεταξύ, ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε τον Σεπτέμβριο για τέταρτο διαδοχικό μήνα, ενώ ανάπτυξη κατέγραψε στον συγκεκριμένο τομέα και η απασχόληση, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Ο δείκτης υπηρεσίων του ινστιτούτου ISM ενισχύθηκε στις 57,8 μονάδες τον περασμένο μήνα από 56,9 τον Αύγουστο. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Chevron Corporation ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Noble Energy.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους υπαλλήλους και τους μετόχους της Noble Energy στη Chevron. Τα υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία της Noble συμπληρώνουν το χαρτοφυλάκιο της Chevron, ενώ ο συνδυασμός τους αναμένεται να έχει ισχυρά οικονομικά οφέλη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron Michael Wirth.

Τον Ιούλιο, η Chevron υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Noble Energy έναντι 5 δισ. δολαρίων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «εκτοξεύτηκε» 5,9% στα 39,22 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.920 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 0,77%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,6% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1782 δολ. από 1,1718 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v