Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 3,3% για τον Dow Jones

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Αύγουστο σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης. Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ. Εβδομαδιαίο «άλμα» 9,6% για το πετρέλαιο.

Εβδομαδιαία κέρδη 3,3% για τον Dow Jones

Κέρδη στη Wall Street μετά το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για νέα μέτρα ανακούφισης από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, έγραψε στο Twitter ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο κατά πόσον υπάρχει προοπτική για μια άμεση συμφωνία. Ο Μνούτσιν φέρεται να διαμήνυσε ότι ο πρόεδρος ενδιαφέρεται για μια τέτοια εξέλιξη.

Στο μεταξύ, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε ένα νέο αναθεωρημένο πακέτο για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

«Οι συζητήσεις για το πακέτο τόνωσης διαμορφώνουν καθημερινά την τάση στην αγορά», σχολίασε ο αναλυτής της Globalt, Keith Buchanan. «Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις υπάρχει πρόοδος αλλά θα πρέπει η Ουάσιγκτον να κινηθεί γρήγορα για να χαλαρώσει την πίεση που ασκείται στην οικονομία», πρόσθεσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,57% ή 161 μονάδες στις 28.586, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,88% στις 3.477 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,37% στις 11.579 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft (+2,2%) και Salesforce (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των IBM (+2,6%) και Walgreens Boots (-1,7%).

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones κέρδισε 3,3%, ο S&P 3,8% και ο Nasdaq 4,6%.

Στο μέτωπο των αμερικανικών εκλογών, οι Αμερικανοί σπεύδουν με πρωτόγνωρο ρυθμό να ψηφίσουν πρώιμα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις επιστολικές ψήφους, προμηνύοντας συμμετοχή-ρεκόρ στις εκλογές.

Λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες πριν την 3η Νοεμβρίου, περισσότεροι από 6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, αριθμός περισσότερες από δέκα φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016, σύμφωνα με το Unites States Elections Project, που καταρτίζει στοιχεία για τις πρώιμες ψήφους.

Η αλλαγή οφείλεται εν μέρει στην επέκταση της πρώιμης και της επιστολικής ψήφου σε κάποιες πολιτείες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στην επιθυμία των Αμερικανών να έχουν λόγο στο πολιτικό μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε ο Μάικλ ΜακΝτόναλντ του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, επικεφαλής του Elections Project.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 1,4% στα 40,60 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό τριών εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο 1,6% στα 1.926 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός κέρδισαν 9,6% και 1% αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,77%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1825 δολ. από 1,1761 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v