Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street μετά το ράλι

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για νέα δημοσιονομική τόνωση. Ράλι 7% για την IBM. Κέρδη για το δολάριο. Στο 0,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μικρή άνοδος στη Wall Street μετά το ράλι

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς οι προσδοκίες για νέα μέτρα τόνωσης στηρίζουν το επενδυτικό κλίμα.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,3% στις 28.389 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,6% στις 11.435 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,55% στις 3.483 μονάδες. 

Την Τετάρτη ο Dow Jones σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τα μέσα Ιουλίου, κλείνοντας 1,9% υψηλότερα. Άνοδο πάνω από 1,5% σημείωσαν και οι Nasdaq και S&P 500.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του και οι Δημοκρατικοί «έχουν αρχίσει να έχουν κάποιες εποικοδομητικές συζητήσεις». Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στις οποίες απηύθυνε έκκληση στο Κογκρέσο να εγκρίνει την παροχή στήριξης στις αεροπορικές εταιρείες.

«Αν και υπάρχει αβεβαιότητα για τις διαπραγματεύσεις για τη δημοσιονομική τόνωση, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, το πιθανότερο είναι να υπάρξει επιπρόσθετη δημοσιονομική τόνωση», ανέφερε διαχειριστής κεφαλαίων στο CNBC.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στις 840.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Οκτωβρίου.

Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 820.000 από 849.000 την εβδομάδα που έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, ο μέσος όρος των αιτήσεων υποχώρησε στις 857.000 από 870.250.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των United, American και Delta ενισχύονται πάνω από 2%. Κέρδη 2,5% καταγράφουν οι μετοχές των Carnival και Norwegian Cruise Line.

Άλμα 7% πραγματοποιεί η μετοχή της IBM.

Άνοδο πάνω από 3% σημειώνει η μετοχή της Regeneron. Ο Τραμπ έλαβε φάρμακο της εταιρείας κατά του κορωνοϊού, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε στάδιο κλινικών δοκιμών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,174 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,76%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,6% στα 40,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα, στα 1.889 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v