Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες μετά το tweet του Τραμπ. Άλμα πάνω από 1% για τον χρυσό. Νέα πτώση για το δολάριο. Στο 0,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο τόνωσης να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 28.658 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,24% υψηλότερα στις 11.563 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,01% στις 3.481 μονάδες.

Οι δείκτες διεύρυναν τα κέρδη μετά τη δήλωση του Τραμπ ότι σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας. 

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έγραψε στο Twitter ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο κατά πόσον υπάρχει προοπτική για μια άμεση συμφωνία. Ο Μνούτσιν φέρεται να διαμήνυσε ότι ο πρόεδρος ενδιαφέρεται για μια τέτοια εξέλιξη.

«Οι συνομιλίες για το νέο πακέτο τόνωσης καθορίζουν το κλίμα στις αγορές σε καθημερινή βάση», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίου στο CNBC. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι τελευταίες δηλώσεις καταδεικνύουν κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά πρόσθεσε ότι είναι «κλειδί» για την Ουάσιγκτον να προχωρήσει «γρήγορα».

Ο Καρλ Ίχαν, δισεκατομμυριούχος επενδυτής και πρόεδρος της Ichan Enterprises, τόνισε την Πέμπτη ότι τα μέτρα που έχουν λάβει ως τώρα η Fed και το Κογκρέσο είναι «πολύ αποτελεσματικά» για την οικονομία και την αγορά.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,58% στα 40,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,7% στα 1.927 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1817 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα στο 0,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v