Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες, με τον Nasdaq να ενισχύεται ως και 1%. Άλμα 6% για την Apple. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 0,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ράλι στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά από μια εβδομάδα κερδών, με τον τεχνολογικό τομέα να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,23% στις 28.938 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,94% υψηλότερα στις 11.922 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,96% στις 3.545 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης πραγματοποίησε άλμα 3,3% την προηγούμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο από τον Αύγουστο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 3,8% και ο Nasdaq 4,6%, επιτυγχάνοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι αγορές προεξόφλησαν την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για επιπρόσθετη δημοσιονομική τόνωση, το οποίο αποτυπώθηκε και στην άνοδο των αποδόσεων των treasuries. Oι μετοχές έλαβαν ώθηση και από τις αυξανόμενες προσδοκίες για νίκη των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

Εκτός από τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στην έναρξη των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τριμήνου. Την Τρίτη θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου οι JP Morgan και Citigroup. Συνολικά, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα καταγράψουν πτώση 21% σε σχέση με πέρυσι, μικρότερη από τη βουτιά κατά 30,6% το δεύτερο τρίμηνο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,4% στα 40,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,2% στα 1.931 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 0,77%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 6% στα 124 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 βιομηχανικές μετοχές του δείκτη.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύεται 3,7%, στα 223 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v