Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq (+2,6%) να κερδίζει τις εντυπώσεις. «Άλμα» 6,3% για τη μετοχή της Apple. Πιέσεις στο πετρέλαιο. Στο 0,77% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της δημοσιονομικής ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, φαίνεται να συνεχίζονται οι συζητήσεις για ένα νέο γύρο οικονομικής τόνωσης παρόλο που η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου απέρριψαν την πρόταση του Λευκού Οίκου για πακέτο ενίσχυσης 1,8 τρισ. δολ.

Σε επιστολή προς τους συναδέρφους της, η Νάνσι Πεζόζι χαρακτήρισε το πακέτο ανεπαρκή σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης.

«Οι ειδήσεις είναι γεμάτες με αριθμούς που αφορούν δολάρια. Ωστόσο το ζητούμενο είναι: μπορούμε εμείς (οι Δημοκρατικοί) να αφήσουμε τον ιό να εξαπλωθεί όπως προτείνει η Διοίκηση Τραμπ, ή θα δεχτούνε (Λευκός Οίκος) το στρατηγικό σχέδιο των επιστημόνων για να καταπολεμήσουμε την πανδημία;», σχολίασε η Νάνσυ Πελόζι αναφερόμενη στο Πακέτο των Δημοκρατικών που πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,87% ή 250 μονάδες στις 28.836, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,64% στις 3.534 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,56% στις 11.876 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Apple (+6,3%) και Goldman Sachs (+3,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Dow Inc. (-1,5%) και Nike (-1%).

Στο μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδα. Την Τρίτη θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου οι JP Morgan και Citigroup. Συνολικά, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα καταγράψουν πτώση 21% σε σχέση με πέρυσι, μικρότερη από τη βουτιά κατά 30,6% του δεύτερου τριμήνου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 2,9% στα 39,43 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό τριών εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο μόλις 0,1% στα 1.928 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 0,77%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1812 δολ. από 1,1832 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v