Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο παρά τα καλά πρώτα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Επέστρεψε πάνω από τα 40 δολ. το πετρέλαιο. Ισχυρές πιέσεις για τον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Μικρή πτώση στη Wall Street καθώς η ικανοποίηση των επενδυτών από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα μετριάστηκε από την απόφαση της Johnson & Johnson να διακόψει προσωρινά τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά της πανδημίας.

Ειδικότερα, η JP Morgan ανακοίνωσε αύξηση 4% στα καθαρά κέρδη τριμήνου στα 9,4 δις. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή στα 2,92 δολ. έναντι πρόβλεψης για 2,23 δολ. Αντίστοιχα τα έσοδα ανήλθαν στα 29,94 δισ. δολάρια από 28,3 δις. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, ισχυρά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η BlackRock καθώς τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 9,22 δολ. και τα έσοδα στα 4,37 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 7,73 δολ. και έσοδα στα 3,29 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε και η Citigroup. Tα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας ανήλθαν στα 3,2 δισ. δολάρια ή 1,40 δολάρια ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για 93 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 17,3 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 17,2 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, καλά αποτελέσματα γνωστοποίησε και η Johnson & Johnson. Τα κέρδη ανά μετοχή στο γ’ τρίμηνο ανήλθαν στα 2,20 δολάρια από 1,98 δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές και τα έσοδα αυξήθηκαν στα 21,08 δισ. δολάρια από 20,73 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στο μεταξύ, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι αναστέλλει, προσωρινά, την κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της εναντίον του κορωνοϊού, “καθώς ένας από τους εθελοντές Συμμετέχοντες σε αυτή ασθενεί” χωρίς να έχει δοθεί εξήγηση γι’ αυτό.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Σεπτέμβριο αν και με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,2% τον περασμένο μήνα αφού είχε αυξηθεί κατά 0,4% τον Αύγουστο. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε ενισχυθεί 0,6%, ενώ τους τρεις προηγούμενους μήνες είχε κινηθεί χαμηλότερα.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,55% ή 157 μονάδες, στις 28.679, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,63% στις 3.511 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στις 11.863 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walt Disney (+3,4%) και Walmart (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Travelers (-3,1%) και Boeing (3%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2% στα 40,20 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,8% στα 1.894 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 0,73%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,1748 δολ. από 1,1814 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v