Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Διστακτικές κινήσεις στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή μιας συμφωνίας για νέο πακέτο τόνωσης. Νέα πτώση για το δολάριο. Στο 0,815% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί 4% το Netflix. Ενισχύεται ο χρυσός.

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους για ένα νέο πακέτο τόνωσης.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 28.372 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 11.597 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,46% στις 3.458 μονάδες.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους δήλωσε ότι η Νάνσι Πελόζι και ο Στίβεν Μνούτσιν έχουν σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες για νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης. Μετά τη συνάντηση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Μίντοους ανέφερε ότι οι δύο τους θα μιλήσουν ξανά την Τετάρτη και ότι ελπίζει πως θα βρεθεί κάποιου είδους συμφωνία πριν το Σαββατοκύριακο.

Οι Δημοκρατικοί και η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθούν εδώ και μήνες να υπερβούν θεμελιώδεις διαφωνίες για επιπρόσθετα μέτρα τόνωσης, συμπεριλαμβανομένου και του συνολικού μεγέθους του πακέτου.

Εν τω μεταξύ, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων για το τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή του Netflix βουτάει 4%. Η εταιρεία streaming ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου τα οποία ήταν μικρότερα των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ σημαντική επιβράδυνση σημείωσε ο ρυθμός αύξησης των νέων συνδρομητών.

Άλμα 24% πραγματοποιεί η μετοχή της Snap, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,8% στα 40,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,68%, στα 1.928 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,815%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1852 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v