Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Εναλλαγή προσήμων στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις για δημοσιονομική τόνωση. Υποχωρεί το δολάριο. Κέρδη για αργό και χρυσό. Στο 0,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

O Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 28.545 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 11.662 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,24% στις 3.475 μονάδες.

Το γραφείο της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δίνει διορία 48 ωρών στην κυβέρνηση Τραμπ, για να καταλήξει σε νέα συμφωνία στήριξης πριν τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου. Η κα Πελόζι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συνέχισαν τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά τη Δευτέρα.

Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα είχαν και τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο κατέγραψε ανάπτυξη 4,9% το τρίτο τρίμηνο.

«Τα στοιχεία του ΑΕΠ τρίτου τριμήνου της Κίνας ήταν λίγο κατώτερα των προβλέψεων, αλλά τα νούμερα του Σεπτεμβρίου (οι πωλήσεις λιανικής και η βιομηχανική παραγωγή) ξεπέρασαν τις προβλέψεις και αυτό δίνει ώθηση στις αγορές μετοχών», επισημαίνει σε σημείωμα αναλυτής της Vital Knowledge.

Εν τω μεταξύ, τα περιστατικά κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins που δημοσιεύτηκε από το CNBC, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 16% σε εβδομαδιαία βάση στις ΗΠΑ, σε σχεδόν 55.000. Οι νέες μολύνσεις κορωνοϊού στην Ευρώπη αυξάνονται κατά 97.000 την ημέρα, περίπου 44% υψηλότερα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,5% στα 40,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,7% στα 1.920 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,178 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 0,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v