Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall εν μέσω αισιοδοξίας για το πακέτο τόνωσης

Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν οι δείκτες, με τις διαπραγματεύσεις για δημοσιονομική τόνωση στο επίκεντρο. Υποχωρεί το δολάριο. Βουτάει πάνω από 5% η IBM. Στο 0,78% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανακάμπτει η Wall εν μέσω αισιοδοξίας για το πακέτο τόνωσης

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους για νέο πακέτο τόνωσης δείχνουν να σημειώνουν πρόοδο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,58% στις 28.362 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,45% υψηλότερα στις 11.529 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 3.447 μονάδες.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν περιόρισαν περαιτέρω τις διαφορές τους για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κας Πελόζι. Ο ίδιος τόνισε πως η Τρίτη είναι η τελευταία ημέρα για την επίτευξη συμφωνίας, πριν τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου.

«Τις επόμενες 24 ώρες το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η επίτευξη συμφωνίας για νέα δημοσιονομική τόνωση», ανέφερε σε σημείωμα ο Τομ Λι, ιδρυτής της Fundstrat Global Advisors. «Αν και οι αγορές μπορεί να το θεωρήσουν λιγότερο σημαντικό, είναι μεγάλη υπόθεση για εκείνους τους Αμερικανούς που θα δουν τα επιδόματα να λήγουν. Οπότε, πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν άνοδο 1,9% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, φτάνοντας στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,42 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών ενισχύθηκαν πάνω από 5% μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,55 εκατ.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch εκτιμούσαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών θα αυξηθούν στο επίπεδο του 1,45 εκατ. και οι άδειες στο 1,52 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,35% στα 40,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,38% χαμηλότερα, στα 1.904 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1817 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,78%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM βουτάει 5,9%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πτώση εσόδων το τρίτο τρίμηνο. 

H μετοχή της Alphabet, θυγατρικής της Google, ενισχύεται 0,8% παρά την αγωγή για αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά, που αναμένεται να καταθέσει εναντίον της εταιρείας το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v