Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά την τριήμερη βουτιά

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις. Διολισθαίνει το δολάριο. Υποχωρεί το αργό. Στο 0,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 4,4% για την Boeing.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά την τριήμερη βουτιά

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο του λιανεμπορίου και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και τα εταιρικά αποτελέσματα. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,54% στις 28.653 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% υψηλότερα στις 11.773 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,44% στις 3.498 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 1,9% υψηλότερα τον Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν πως θα κινηθούν ανοδικά κατά 0,7%, μετά την άνοδο κατά 0,6% του Αυγούστου. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, η θετική κίνηση ήταν 1,5%, που επίσης ήταν καλύτερη από την πρόβλεψη για 0,4%.

Εν τω μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή διολίσθησε 0,6%, μετά την άνοδο κατά 0,4% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν ενίσχυση της παραγωγής κατά 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,3% στα 40,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,1% στα 1.910 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,173 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 0,73%. 

Στο ταμπλό, άλμα 4,4% πραγματοποιεί η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση των ευρωπαϊκών αρχών ότι το 737 Max είναι πλέον αρκετά ασφαλές για να ξεκινήσει τις πτήσεις στην Ευρώπη προς το τέλος του 2020. 

H μετοχή της Pfizer ενισχύεται 1,7%. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση για έγκριση εμβολίου κορωνοϊού ακόμη και πριν το τέλος Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v