Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τις διαπραγματεύεις στο Κογκρέσο στο επίκεντρο. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 0,86% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου. Άνοδος για τον χρυσό.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις συνομιλίες για ένα νέο πακέτο τόνωσης, στα εταιρικά αποτελέσματα και στην πορεία της πανδημίας.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,59% στις 28.196 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,36% στις 11.464 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,22% χαμηλότερα στις 3.446 μονάδες.

Η μετοχή της Gilead ενισχύεται 4,4%, μετά την απόφαση του Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ να εγκρίνει το φάρμακο remdesivir ως θεραπεία κατά του κορωνοϊού.

Πτώση πάνω από 9% καταγράφει η μετοχή της Intel. Η εταιρεία παραγωγής τσιπ ανακοίνωσε έσοδα για το τρίτο τρίμηνο τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης. Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα «σημαντικές διαφορές» ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τον Λευκό Οίκο όσον αφορά το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης. 

Εν τω μεταξύ, η δεύτερη τηλεμαχία ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον υποψήφιο των Δημοκρατιών Τζο Μπάιντεν δεν φαίνεται να είχε μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές.

«Η ετυμηγορία της αγοράς για την τηλεμαχία στις ΗΠΑ είναι πως δεν αλλάζει σημαντικά το outlook και ότι ως εκ τούτου δεν δικαιολογεί κάποια κατάρρευση στο επενδυτικό κλίμα ή κάτι πιο σοβαρό», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Société Générale.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit ο οποίος καταγράφει την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε σε υψηλό 20 μηνών τον Οκτώβριο, στις 55,5 μονάδες.

Ο δείκτης υπηρεσιών σκαρφάλωσε και αυτός σε υψηλό 20 μηνών, αγγίζοντας τις 56 μονάδες. Ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 40,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,6% στα 1.916 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,185 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες χαμηλότερα, στο 0,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v