Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street. Στο επίκεντρο το πακέτο τόνωσης και η Beige Book. «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο. Στο 0,81% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Οριακή πτώση στη Wall Street παρόλο που αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για συμφωνία δημοσιονομικής στήριξης στις ΗΠΑ πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον λευκό Οίκο, έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία πριν το Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να συμφωνήσει σε ένα νέο οικονομικό πακέτο, ύψους μεγαλύτερου των 2,2 τρις. δολαρίων, που ζητούν οι Δημοκρατικοί.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε η Beige Book όπου μεταξύ άλλων διαπιστώνεται ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει με σχετικά ήπιο ρυθμό.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις ανέφεραν ότι είναι σε γενικές γραμμές αισιόδοξες όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές, αλλά συνεχίζουν να έχουν έναν βαθμό αβεβαιότητας. Ωστόσο, η εικόνα διαφέρει σημαντικά μεταξύ των διάφορων τομέων της οικονομίας.

Στο εταιρικό μέτωπο, προβλημάτισαν τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Netflix καθώς απογοήτευσαν τα κέρδη και ο αριθμός νέος συνδρομητών του ομίλου. Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,74 δολ. από 2,14 δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Αντίστοιχα, οι νέοι συνδρομητές ανήλθαν στα 2,20 εκατ. από 3,57 εκατ. που ανέμενε η αγορά.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,35% ή 98 μονάδες στις 28.210, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,23% στις 3.435 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,28% στις 11.484 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Travelers (+5,6%) και Walt Disney (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Goldman Sachs (-2,8%) και IBM (-1,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «βούλιαξε» 4% στα 40,03 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.929 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,81%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1861 δολ. από 1,1824 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v