Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Πτώση σημείωσε ο Dow Jones ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι S&P και Nasdaq. "Βουτιά" 10,6% για την Intel. Προβληματισμός για το πακέτο τόνωσης. Στο 0,83% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Συντηρητικές κινήσεις στη Wall Street καθώς οι επενδυτές βλέπουν πλέον δύσκολο να περνά από το Κογκρέσο ένα νέο πακέτο στήριξης πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Νάνσι Πελόζι είχε υποστηρίξει πως δεν θα ξόδευε ούτε πέντε δευτερόλεπτα από τον χρόνο της αν δεν υπήρχε πρόοδος στις συζητήσεις. «Είναι μια σοβαρή προσπάθεια. Πραγματικά πιστεύω ότι και η δύο πλευρές θέλουμε να επιτευχθεί συμφωνία».

Αν και αισιόδοξη για το πακέτο στήριξης, η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες για συμφωνία πριν τις εκλογές επισημαίνοντας ότι «θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τη σύνταξη και την υπογραφή του νομοσχεδίου».

Στο μεταξύ, ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε σε υψηλό 20 μηνών τον Οκτώβριο, στις 55,5 μονάδες. Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση από τον Φεβρουάριο του 2019. Τον Σεπτέμβριο ο δείκτης βρισκόταν στις 54,3 μονάδες.

Επιπλέον, ο δείκτης υπηρεσιών σκαρφάλωσε και αυτός σε υψηλό 20 μηνών, αγγίζοντας τις 56 μονάδες. Αντίστοιχα, ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Intel καθώς μπορεί τα συνολικά αποτελέσματα τριμήνου να ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, με κέρδη ανά μετοχή στο 1,11 δολ. και έσοδα στα 18,33 δισ. δολάρια, ωστόσο τα έσοδα στο Data Center Group από επιχειρήσεις και την κυβέρνηση «βυθίστηκαν» 47% μετά από δύο τρίμηνα ανόδου άνω του 30%.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,1% ή 28 μονάδες, στις 28.335, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,34% στις 3.465 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,37% στις 11.548 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των UnitedHealth (+1,5%) και Walgreens Boots (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-10,6%) και American Express (-3,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 1,9% στα 39,85 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 1.905 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός έχασαν 3% και 0,1%, αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v