Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» η Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων. Άνοδος για το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Στο 0,81% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Στο «κόκκινο» η Wall Street

Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την άνοδο των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ σε ιστορικό υψηλό και ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο τόνωσης. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 2,9% στις 27.512 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,2% χαμηλότερα στις 11.295 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 2,3% στις 3.383 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 3,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 959.000 μονάδων τον περασμένο μήνα από 994.000 τον Αύγουστο.Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο των πωλήσεων κατά 2,8% στο 1,025 εκατ. μονάδες.

Τα ημερήσια περιστατικά κορωνοϊού ξεπέρασαν τις 83.000 τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο στις ΗΠΑ, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 77.300 κρουσμάτων του Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές δεν βλέπουν να σημειώνεται ουσιαστική πρόοδος ανάμεσα στις διαπραγματεύσεις των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για την ψήφιση ενός νέο πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, δήλωσε στο «Squawk Box» του CNBC ότι οι συνομιλίες προχωρούν με πιο αργό ρυθμό.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,7% στα 38,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 1.906 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,81%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing σημειώνει απώλειες 3,5% στα 161 δολάρια. 

Πτώση 3,7% σημειώνει η μετοχή της American Express, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v