Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχές Σεπτεμβρίου για τον Dow Jones

Βαριές απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 600 μονάδες. Ανησυχία για τα ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο. Στο 0,79% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Οι μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχές Σεπτεμβρίου για τον Dow Jones

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η πανδημία στις ΗΠΑ φαίνεται να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς τις δύο προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκαν πάνω από 83.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση, πολύ πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των 77.300 κρουσμάτων του Ιουλίου.

Επιπλέον, εντύπωση προκάλεσε και η δήλωση του προσωπάρχη στον Λευκό Οίκο Μαρκ Μίντοους ότι «δεν πρόκειται να ελέγξουμε την πανδημία. Όμως θα ελέγξουμε το να έχουμε εμβόλια και θεραπείες» για να μετριάσουμε την ασθένεια.

Στο μεταξύ, σβήνουν οι ελπίδες για μια συμφωνία δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου μετά την δήλωση του Οικονομικού Συμβούλου Λάρι Κάντλοου ότι οι συνομιλίες προχωρούν με αργό ρυθμό. Άλλωστε οι δύο πλευρές, Λευκός Οίκος και Πελόζι σε ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου αλληλοκατηγορήθηκαν για «τις καθυστερήσεις» στις διαπραγματεύσεις.

Στη στεγαστική αγορά, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψε αναπάντεχη πτώση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 3,5% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 959.000 μονάδων τον περασμένο μήνα από 994.000 τον Αύγουστο.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο των πωλήσεων κατά 2,8% στο 1,025 εκατ. μονάδες.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 2,29% ή 649 μονάδες (οι μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχές Σεπτεμβρίου), στις 27.687, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,86% στις 3.400 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,64% στις 11.358 μονάδες. 

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των American Express (-4,5%) Boeing (-4,1%) και Travelers (-3,8%) ενώ κανένας τίτλος δεν κατάφερε να κρατήσει θετικό πρόσημο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 3,2% στα 38,56 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 1.905 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 0,79%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1815 δολ. από 1,1862 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v