Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες μετά τα χθεσινά ρεκόρ. Στο 1,3% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος για δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή πτώση για αργό. Υποχωρεί ο χρυσός.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Διαγράφει τις αρχικές απώλειες ο Dow Jones μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed ενώ S&P 500 και Nasdaq παραμένουν στο «κόκκινο».

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 31.628 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,66% χαμηλότερα στις 13.955 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,1% στις 3.930 μονάδες.

Oι αξιωματούχοι της Fed επιβεβαίωσαν στην τελευταία συνεδρίαση τους τη δέσμευση σε μια χαλαρή νομισματική πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης, οι αξιωματούχοι δεν βλέπουν σύντομα αλλαγή στην πολιτική για τα επιτόκια και τις αγορές στοιχείων ενεργητικού.

«Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση επισήμαναν ότι οι οικονομικές συνθήκες απείχαν πολύ από τους μακροπρόθεσμους στόχους της Επιτροπής (FOMC) και ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει υποστηρικτική μέχρι να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι» σημειώνεται στα πρακτικά. «Ως εκ τούτου, όλοι οι συμμετέχοντες στήριξαν τη διατήρηση των τρέχουσων ρυθμίσεων της Επιτροπής και τη μελλοντική καθοδήγηση για τα επιτόκια και τον ρυθμό των αγορών στοιχείων ενεργητικού» επισημαίνεται.

Οι λιανικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 5,3% τον Ιανουάριο, πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο 1,2%. Το άλμα στις λιανικές πωλήσεις μπορεί να ενισχύσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, οι οποίες έχουν ήδη σπρώξει υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται σήμερα στο 1,3%.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 1,3% υψηλότερα τον Ιανουάριο, καταγράφοντας το μεγαλύτερο άλμα από το 2009.

«Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις επιβεβαιώνουν απόλυτα το τρέχον αφήγημα για ισχυρά κέρδη και ανάπτυξη και αύξηση του πληθωρισμού και θα δημιουργήσει ανοδική πίεση στις αποδόσεις των ομολόγων» ανέφερε σε σημείωμα ο ιδρυτής της Vital Knowledge, Άνταμ Κρισαφούλι.

Από τα υπόλοιπα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,9% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed. Σε ετήσια βάση κινήθηκε 1,8% χαμηλότερα.Η παραγωγή από τον τομέα της μεταποίησης ενισχύθηκε 1% και η εξορυκτική παραγωγή αυξήθηκε 2,3%, σε μηνιαία βάση. Από την άλλη πλευρά, η παραγωγή των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας υποχώρησε κατά 1,2%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Verizon ενισχύεται 4% μετά τη γνωστοποίηση ότι η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε πάνω από $8 δισ. σε μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.

Άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Chevron.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,3% στα 59,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,9% χαμηλότερα στα 1.781 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v