Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στις αποδόσεις

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των αποδόσεων των treasuries. Υποχωρεί το δολάριο. Ράλι για την American Airlines. Στο 1,37% η απόδοση του 10ετούς. Πάνω από τα $1.800 ο χρυσός.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στις αποδόσεις

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τον Dow Jones να γυρίζει σε θετικό έδαφος.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 31.630 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,04% χαμηλότερα στις 13.729 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,5% στις 3.886 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, οι S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν απώλειες 0,7% και 1,6% αντίστοιχα, μετά από δύο διαδοχικές εβδομάδες ανόδου. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,1%, λαμβάνοντας στήριξη από τις Caterpillar και JP Morgan.

Ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν για τη σταθερή άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία μπορεί να καταστήσει πιο ελκυστική την τοποθέτηση χρημάτων σε ομόλογα ενώ μπορεί να πλήξει τις εταιρείες ταχείας ανάπτυξης που βασίζονται στον γρήγορο δανεισμό.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε 14 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα στο 1,34%, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται σήμερα τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,37%. Αυτό τον μήνα, ο τίτλος έχει καταγράψει άνοδο 28 μονάδων βάσης.

Κάποιοι στη Wall Street εκτιμούν, ωστόσο, ότι η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων αντανακλά την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και εκτιμούν ότι οι μετοχές θα είναι σε θέση να απορροφήσουν τα υψηλότερα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος θα δώσει αύριο Τρίτη ομιλία σε επιτροπή της Γερουσίας.

Στο ταμπλό, υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, μετά από σειρά αναβαθμίσεων από την Deutsche Bank. Η μετοχή της American Airlines ενισχύεται 6%.

Πτώση 1,8% σημειώνει η μετοχή της Boeing.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,2% υψηλότερα στα 60,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 1,8% στα 1.805 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v