Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες, μετά το χθεσινό ράλι. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,43% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για το αργό. Απώλειες για τον χρυσό.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι

Χαμηλότερα κινούνται την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές, μετά το χθεσινό ράλι που οδήγησε τον S&P 500 στη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο.

Ο Dow Jones διολισθαίνει ο,3% στις 31.438 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,44% χαμηλότερα στις 13.530 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,1% στις 3.899 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,95%, ο Nasdaq πραγματοποίησε άλμα πάνω από 3%, ενώ ο S&P 500 κινήθηκε 2,38% υψηλότερα. Στο «πράσινο» έκλεισαν και οι 11 τομείς του S&P 500. O Dow Jones και ο Nasdaq σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Νοέμβριο, ενώ ο S&P 500 από τις 5 Ιουνίου.

Οι κυκλικοί τομείς οι οποίοι είναι ευαίσθητοι στις οικονομικές μεταβολές συνεχίζουν να υπεραποδίδουν έναντι της ευρύτερης αγοράς, εν μέσω αισιοδοξίας για τα εμβόλια και την οικονομική ανάκαμψη. Εν τω μεταξύ, η αποκλιμάκωση στην άνοδο των αποδόσεων έδωσε ώθηση στις τεχνολογικές μετοχές.

«Η ανησυχία για την άνοδο στις αποδόσεις οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την υποχώρηση κατά 3% του S&P 500 από τα επίπεδα-ρεκόρ στα μέσα Φεβρουαρίου», ανέφερε σε σημείωμα ο Μαρκ Χάεφελ, CIO της UBS. «Αναμένουμε ότι η ανάπαυλα στο ράλι των μετοχών θα είναι προσωρινή και πιστεύουμε ότι οι επενδυτές πρέπει να επαναξιολογήσουν την υποχώρηση. Η άνοδος στις αποδόσεις έλαβε ώθηση από την αισιοδοξία για την ανάπτυξη, όχι από τον φόβο για τον πληθωρισμό, οπότε δεν αποτελεί απειλή για τα στοιχεία ενεργητικού με μεγαλύτερο ρίσκο» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,33% στα 60,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.722 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,204 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v