Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο. Στο 1,41% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Κάτω από τα 60 δολ. το πετρέλαιο. Ανέκαμψε η τιμή του χρυσού. Πιέσεις στο δολάριο.

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street την ώρα που οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης, μακριά από τα υψηλά των προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα, το yield του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 1,41%, σημειώνοντας πτώση μίας μονάδας βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε εκτοξευτεί έως το 1,60%.

Σημειώνεται ότι μερίδα επενδυτών θεωρεί αναπόφευκτη την άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, εξαιτίας της προσδοκώμενης οικονομικής ανάκαμψης (μετά την πανδημία) και των μέτρων δημοσιονομικής στήριξης.

Σύμφωνα με αναλυτές, η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων έχει κυρίως αντίχτυπο στις τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες βασίζονται στον εύκολο δανεισμό για να κρατήσουν τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,46% ή 145 μονάδες στις 31.390, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,81% στις 3.870 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,69% στις 13.358 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Dow Inc. (+2%) και Merck & Co (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Intel (-2,6%) και Apple (-2%).

Στο μεταξύ, η Γερουσία αναμένεται να αρχίσει μέσα στην εβδομάδα τη συζήτηση για το πακέτο στήριξης1,9 τρισ. δολαρίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, αφού οι Δημοκρατικοί υπαναχώρησαν από την προσπάθεια για αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια.

Η υποχώρηση αυτή των Δημοκρατικών δεν έχει εξαλείψει τις ελπίδες για την προώθηση του ζητήματος αύξησης του κατώτερου μισθού στο Κογκρέσο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 1,5% στα 59,75 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα μετά από πέντε σερί πτώσεις και συγκεκριμένα κατά 0,6% στα 1.733 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,2095 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v