Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ οι Nasdaq και S&P 500

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, μετά τα ισχυρά κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί το αργό. Οριακή άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,48% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ οι Nasdaq και S&P 500

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την καλύτερη εβδομάδα του S&P 500 από τον περασμένο Φεβρουάριο και το νέο ρεκόρ που σημείωσε την Παρασκευή.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 34.279 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,63% στις 14.448 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,1% στις 4.288 μονάδες.

Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε 237 μονάδες, λιγότερο από 2% μακριά από το ρεκόρ. Ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα την Παρασκευή, κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 2,35%, τα μεγαλύτερα από τις 9 Απριλίου.

Με την άνοδο του S&P 500 σε νέα επίπεδα ρεκόρ έχουν επιστρέψει και οι «σορτάκηδες». Τα στοιχήματα για πτώση του SPDR S&P 500 ETF έχουν ενισχυθεί στο 5% των μετοχών του από 2% στην αρχή του έτους. Η ζήτηση για προστασία από απώλειες αυξάνεται.

Το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις σε υποδομές, αν δεν περιλαμβάνει και ξεχωριστό πακέτο ρυθμίσεων που στηρίζουν οι Δημοκρατικοί. Την Κυριακή, Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές δήλωσαν ότι το νομοσχέδιο μπορεί να προχωρήσει.

«Η δικομματική συμφωνία για τις υποδομές που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον μοιάζει να έχει μια ευκαιρία να γίνει πραγματικότητα», έγραψε σε έκθεση ο Τζον Στόλτζφους, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην Oppenheimer Asset Management. «Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να βοηθήσει τη χώρα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, τη στήριξη των εταιρικών εσόδων και της αύξησης των κερδών και να βοηθήσει τις ΗΠΑ να ανταγωνιστούν άλλες χώρες στον νέο αλλά υπερβολικά ανταγωνιστικό 21ο αιώνα», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό υποχωρεί 0,4% στα 73,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.779 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,191 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v