Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με S&P και Nasdaq σε νέα επίπεδα-ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά, υπό «βροχή» μακροοικονομικών στοιχείων. Στο 1,48% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακά κέρδη για τον χρυσό.

Ανοδος στη Wall με S&P και Nasdaq σε νέα επίπεδα-ρεκόρ

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τον S&P 500 να σκαρφαλώνει πάνω από το ρεκόρ που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα και τον Nasdaq να συνεχίζει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 34.200 μονάδες, o Νasdaq κινείται 0,8% υψηλότερα στις 14.378 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,56% στις 4.265 μονάδες.

Οι μετοχές έλαβαν ώθηση μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι υπήρξε δικομματική συμφωνία για ένα πακέτο επενδύσεων στις υποδομές.

Την Τετάρτη ο S&P 500 κατέγραψε οριακή πτώση αλλά βρίσκεται 1,8% υψηλότερα για την εβδομάδα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η δεύτερη μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους με ρυθμό 6,4%.

Χαμηλότερα συνέχισαν να κινούνται οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. Την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουνίου, οι νέες αιτήσεις διολίσθησαν κατά 7.000 στις 411.000.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών πραγματοποίησαν άλμα 2,3% τον Μάιο, καταγράφοντας τη δωδέκατη άνοδο τους τελευταίους δεκατρείς μήνες.

Στο ταμπλό, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής της Fed, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης. 

Η μετοχή της Goldman Sachs κινείται 1% υψηλότερα και της JP Morgan 0,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή πτώση 0,4% στα 72,7 δολάρια, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,1% στα 1.784 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,194 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 1,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v