Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν σε επίπεδα-ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τον S&P 500 να οδεύει στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο. Άλμα 12% για τη Nike. Στο 1,5% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Συνεχίζουν σε επίπεδα-ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάιο ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,44% στις 34.399 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 0,22% υψηλότερα στις 14.399 μονάδες. Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,15% στις 4.272 μονάδες, οδεύοντας στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο.

Tην περασμένη εβδομάδα, ο Dow Jones υποχώρησε 3,5% και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,9%.

Ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE), τον οποίο χρησιμοποιεί η Fed ως σημείο αναφοράς για τον στόχο της για τον πληθωρισμό, σημείωσε άνοδο 0,4% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ σε σχέση με τον Μάιο του 2020 σκαρφάλωσε στο 3,9%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2008.

Ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης σημείωσε άνοδο 3,4% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, τη μεγαλύτερη από το 1992.

Οι δύο μετρήσεις ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από τα υπόλοιπα οικονομικά νέα, αμετάβλητες παρέμειναν τον Μάιο οι καταναλωτικές δαπάνες, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο 0,4%. Τον Απρίλιο είχαν πραγματοποιήσει άλμα 0,9%.

Το προσωπικό εισόδημα βούτηξε 2%, μετά από βουτιά 13,1% τον Απρίλιο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike πραγματοποιεί άλμα 12%. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Άλμα 41% κατέγραψαν οι ψηφιακές πωλήσεις. 

Άνοδο 2,6% σημειώνει η μετοχή της Caterpillar, εν μέσω αισιοδοξίας για τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη σε ένα σχέδιο επενδύσεων στις υποδομές. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της FedEx βουτάει 4%, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη ήταν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν. 

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests της Fed. Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι οι 23 τράπεζες που εξετάστηκαν, παραμένουν πολύ πάνω από τα απαιτούμενα κεφαλαιακά επίπεδα.

Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 1,4% και της Wells Fargo 1,4%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,3% στα 73,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,66% στα 1.788 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,197 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v