Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση με ράλι στη Wall Street

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 600 μονάδων. Στο 1,44% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Νέες πιέσεις για τον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Ανοδική αντίδραση με ράλι στη Wall Street

Ανέκαμψε η Wall Street μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες που προκάλεσαν οι ανησυχίες για το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης «όμικρον» στις ΗΠΑ.

«Το έχουμε ξαναδεί το έργο και παλιότερα. Η Wall Street θα παραμείνει ασταθής μέχρις ότου βγουν κάποια ξεκάθαρα συμπεράσματα για τη νέα μετάλλαξη «όμικρον», προέβλεψε ο Ed Moya, αναλυτής της Oanda. «Τις επόμενες εβδομάδες οι επενδυτές θα κινηθούν σύμφωνα με τις ενημερώσεις για την «όμικρον», τις εξελίξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις μετρήσεις του πληθωρισμού», πρόσθεσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,82% ή 617 μονάδες στις 34.639, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,42% στις 4,577 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,83% στις 15.381.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές Boeing (+7,2%) και American Express (+4,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walmart (-1,1%) και Apple (-0,8%).

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σκαρφάλωσαν στις 222.000 από 194.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 240.000.

Το επίπεδο στο οποίο διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα ήταν το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από το 1969.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί έχουν προθεσμία ως αύριο Παρασκευή προκειμένου να συνεννοηθούν για τον νέο νόμο για τα δημοσιονομικά, αν θέλουν να αποφύγουν την παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το διαβόητο shutdown, που θα έθετε εκατομμύρια δημόσιους λειτουργούς σε τεχνική ανεργία.

Η απειλή να εξαντληθούν τα διαθέσιμα του αμερικανικού κράτους στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας πρόβαλε ξανά, ολοένα μεγαλύτερη, στον ορίζοντα, καθώς στο Κογκρέσο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία συμφωνία επί του σχεδίου προσωρινού προϋπολογισμού που θα αποτρέψει τον κίνδυνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 1,4% στα 66,50 δολάρια ανά ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,2% στα 1.762 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,44% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1304 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v