Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στη Wall Street μετά τα στοιχεία απασχόλησης

Απογοήτευσαν οι νέες θέσεις εργασίας -δεν ήταν ούτε οι μισές από όσες περίμεναν. "Βουτιά" 2,6% για τον τεχνολογικό δείκτη. Σύσφιξη πολιτικής με ταχύτερο ρυθμό προτείνει το ΔΝΤ στη Fed. Αλμα 3,5% για το αργό.

Βαριές απώλειες στη Wall Street μετά τα στοιχεία απασχόλησης

Βαριές απώλειες για τις αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας Νοεμβρίου, που έδειξαν ότι ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που αναμένονταν. Οπως μετέδωσε το CNBC, αυξήθηκαν κατά 210.000 έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 573.000. 

Ωστόσο, το ποσοστό της ανεργίας σημείωσε ισχυρή πτώση, κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες από τον Οκτώβριο, φτάνοντας στο 4,2%, έναντι πρόβλεψης για 4,5%. Ο τομέας φιλοξενίας και αναψυχής, που περιλαμβάνει μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και παρόμοιες επιχειρήσεις, σημείωσε αύξηση κατά μόλις 23.000 θέσεις εργασίας -είχε υπάρξει ο κορυφαίος τομέας δημιουργίας θέσεων εργασίας και οδηγός μεγάλου μέρους της ανάκαμψης.

O Dow Jones υποχωρεί 0,68% στις 34.404μονάδες, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα 1,38% στις 4.514 και ο Nasdaq με πτώση 2,6% βρίσκεται στις 14.983 μονάδες. Στο ταμπλό, η μετοχή της Moderna περιορίζει τα κέρδη της στο 1,5%. 

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να συσφίξει τη νομισματική πολιτική με ταχύτερο ρυθμό υπό το πρίσμα των αυξανόμενων κινδύνων πληθωρισμού, δήλωσε την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Βλέπουμε λόγους για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ - με το ΑΕΠ κοντά στις τάσεις προ πανδημίας, τη σφιχτή αγορά εργασίας και τις πληθωριστικές πιέσεις ευρείας βάσης - να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στους κινδύνους πληθωρισμού σε σύγκριση με ορισμένες άλλες προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της ευρωζώνης», ανέφερε το ΔΝΤ.

Τα χθεσινά κέρδη στη Wall συνέχισαν ένα εξαιρετικά ασταθές σερί για τις μετοχές, καθώς η αγορά προσπαθεί να αξιολογήσει τι σημαίνει η νέα μετάλλαξη Όμικρον. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν χάσει σχεδόν 0,4% και 0,7% από τη Δευτέρα, αντίστοιχα. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κάνει άλμα 3,5%, στα 68,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση φτάνει στα $71,97.

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου παραμένει σταθερή στο $1,129.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται σταθεροποιητικά στο 1,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v