Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για το ουκρανικό

Σε θετικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες στην αμερικαική αγορά, με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις. Κάτω από τα $100 το αργό. Ελεύθερη πτώση 1,4% για τον χρυσό. Πέφτει 1% το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,44% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για το ουκρανικό

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, ακολουθώντας το ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές βλέπουν θετικά σημάδια από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 35.127 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,24% υψηλότερα στις 14.532 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,63% στις 4.604 μονάδες.

O Dow Jones και ο S&P 500 έχουν κλείσει σε θετικό έδαφος στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο S&P 500 έχει ανακάμψει πάνω από 9% από τις 14 Μαρτίου.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Φρανκφούρτη κερδίζει 3,1%, το Λονδίνο 1,4%, το Παρίσι 3,2%, το Μιλάνο 2,9%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά 2%.

«Το ερώτημα για τις μετοχές ως κατηγορία ενεργητικού είναι κατά πόσον η βελτίωση που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο ήταν μια ανάκαμψη ισχυρή αλλά περιορισμένης διάρκειας ή η αρχή ενός παρατεταμένου ράλι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει τους δείκτες σε νέα υψηλά», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές αναλυτής της All Star Charts.

Οι ελπίδες ότι η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν έρθει πιο κοντά σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός έχουν τονώσει το επενδυτικό κλίμα την Τρίτη. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία θα μειώσει δραστικά τις στρατιωτικές δραστηριότητες κοντά στο Κίεβο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και να επιτευχθεί ο απώτερος στόχος της συμφωνίας για την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας, αποφάσισε να μειώσει ριζικά, κατά καιρούς, τη στρατιωτική δραστηριότητα στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσέρνιγκοφ», τόνισε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 3,5% χαμηλότερα στα 102,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 1,4% στα 1.912 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει βαριές απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαγράφει τα αρχικά κέρδη και κινείται 2 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v