Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell off

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες μετά τις βαριές χθεσινές απώλειες. Σε υψηλό πέντε ετών το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,79% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί το αργό. Απώλειες για τον χρυσό. Ράλι 4,5% για Microsoft.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell off

Διευρύνουν τα αρχικά ήπια κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει από το sell off του Απριλίου, μία ημέρα αφότου ο Nasdaq υποχώρησε σε νέο χαμηλό έτους.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,18% στις 33.630 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% υψηλότερα στις 12.661 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,21% στις 4.231 μονάδες.

Ο Nasdaq εισήλθε πιο βαθιά σε bear market, χάνοντας 3,95% την Τρίτη και φθάνοντας σε νέο χαμηλό για το έτος. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2020. Ο δείκτης βρίσκεται τώρα περίπου 23% από το υψηλό του.

Ο S&P 500 την Τρίτη βούτηξε 2,8%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από τον Μάρτιο και έκλεισε κάτω από ένα βασικό επίπεδο στήριξης στις 4.200 μονάδες. Ο Dow Jones κινήθηκε 2,4% χαμηλότερα.

«Παραμένουμε προσεκτικοί στα ράλι», ανέφερε αναλυτής της BTIG σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες. «Δεν έχει υπάρξει ακόμη πλήρους κλίμακας διόρθωση, κατά την άποψή μας, και οι τάσεις παραμένουν καθοδικές», πρόσθεσε.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Microsoft ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών στις πρώτες και κάτω γραμμές.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού πραγματοποιεί άλμα 4,5%.

Η Αlphabet ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη κατά 8% και πωλήσεις που ήταν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

H μετοχή βουτάει 4%.

«Προσπαθούμε να βρούμε ένα σημείο σταθερότητας» δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Πρέπει να δούμε μερικά ακόμη ονόματα να έρχονται με πραγματικά ισχυρά, αξιόπιστα και βιώσιμα κέρδη, ώστε οι επενδυτές να μπορούν να επανέλθουν».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,2% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο.Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική μηνιαία πτώση του δείκτη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,4% στα 100,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,66% χαμηλότερα στα 1.891 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,8% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,054 δολ./ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται έξι μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,79%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v