Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Wall Street μετά το sell-off

Mε οριακή πτώση έκλεισε ο Nasdaq μετά τη χθεσινή βουτιά κατά 3,95%. Σε υψηλό πέντε ετών έναντι του ευρώ το δολάριο. Ράλι 4,8% για Μicrosoft. Άλμα 7% για τη Visa. Στο 2,79% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σε θετικό έδαφος γύρισε το αργό. Απώλειες για τον χρυσό.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Wall Street μετά το sell-off

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη σε μια συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, μια ημέρα μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του Nasdaq από το 2020.

O Nasdaq οριακά χαμηλότερα 0,01% στις 12.488 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε φτάσει να υποχωρεί ως και 0,5% και να ενισχύεται ως και 0,9%. Την Τρίτη είχε υποχωρήσει σε χαμηλό έτους.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,19% στις 33.301 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι των Visa και Microsoft.

Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,21% στις 4.183 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα βρίσκονται πίσω από τη σταθεροποίηση της αγοράς μετά το χθεσινό τεχνολογικό sell off.

«Ο Nasdaq πέρασε κάτω από κάποια κρίσιμα επίπεδα στήριξης. Κάποιοι έσπευσαν να αγοράσουν και για αυτό ανέβηκε η αγορά. Τα εταιρικά αποτελέσματα ως τώρα είναι σχετικά καλά και αυτό είναι θετικό για την αγορά» τόνισε υπεύθυνη στρατηγικής στην Crossmark Global Investments.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,2% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο.Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική μηνιαία πτώση του δείκτη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο έκλεισε με οριακή άνοδο 0,4% στα 102,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,66% χαμηλότερα στα 1.891 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε 0,8% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,054 δολ./ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε έξι μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,79%.

Στο ταμπλό, η Microsoft έκλεισε με κέρδη 4,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άνοδο 6,4% σημείωσε η μετοχή της Visa, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v