Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει στο «κόκκινο» η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να οδεύει στις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Μάρτιο του 2020. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,89% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Nέα άνοδος για το αργό. Πτώση 1% για τον χρυσό.

Επιστρέφει στο «κόκκινο» η Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά το χθεσινό ράλι, με τον Nasdaq να οδεύει στον χειρότερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,51% στις 33.403 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,38% χαμηλότερα στις 12.567 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 2,1% στις 4.197 μονάδες.

Ο Dow Jones βρίσκεται 2,2% χαμηλότερα για τον μήνα, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 5,4% και ο Nasdaq πάνω από 9%. 

Η αγορά ήρθε αντιμέτωπη αυτό τον μήνα με μια σειρά από αντίθετους ανέμους, από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed, την άνοδο των αποδόσεων, τον επίμονο πληθωρισμό, την αναζωπύρωση της πανδημίας στην Κίνα και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Tα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα των εισηγμένων το πρώτο τρίμηνο δεν κατάφεραν να γυρίσουν τους δείκτες σε θετικό έδαφος. Περίπου το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ως τώρα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών,  σύμφωνα με τη FactSet. 

«Παρά τη συνολικά καλή σεζόν αποτελεσμάτων που έχουμε ως τώρα, τα θετικά αποτελέσματα δείχνουν να επισκιάζονται από κάποιες από τις ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό και τη Fed», ανέφερε αναλυτής της BMO σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) ενισχύθηκε κατά 6,6% σε ετήσια βάση, αντανακλώντας αυξήσεις τόσο σε αγαθά όσο και σε υπηρεσίες. Οι τιμές της ενέργειας κινήθηκαν ανοδικά κατά 33,9% ενώ οι τιμές των τροφίμων κατά 9,2%.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης τιμών PCE, που παρακολουθεί στενά η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 5,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,2% στα 106,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1% υψηλότερα στα 1.910 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, μετά τη χθεσινή άνοδο σε υψηλό 20 ετών. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,052 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πραγματοποιεί άνοδο 8 μονάδων βάσης, στο 2,89%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel καταγράφει πτώση 6,4% στα 43,8 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Βουτιά 12% σημειώνει η μετοχή της Αmazon μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v