Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με ώθηση από το Facebook

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη πάνω από 3%. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,82% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 15% για τη μετοχή της Meta. Νέα πτώση για τον χρυσό. Υποχωρεί το αργό.

Ράλι στη Wall Street με ώθηση από το Facebook

Διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς η αγορά προσπαθεί να ανακτήσει κάποιο από το έδαφος που έχει χάσει κατά τη διάρκεια του sell-off του Απριλίου, λαμβάνοντας ώθηση και από τα θετικά αποτελέσματα της Meta.

Ο Dow Jones ενισχύεται 2,16% στις 34.021 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,86% υψηλότερα στις 12.928 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 2,85% στις 4.303 μονάδες.

«Είναι μια σχετικά καλή σεζόν αποτελεσμάτων και αυτό είναι υποστηρικτικό για την αγορά μετοχών», δήλωσε υπεύθυνη στρατηγικής στην Crossmark Global Investments. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Meta πραγματοποιεί ράλι 15% καθώς το Facebook ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή είχε καταγράψει ετήσια πτώση 48%.

Kέρδη πάνω από 5% καταγράφει η μετοχή της Qualcomm, ενώ η μετοχή του PayPal ενισχύεται περίπου 3%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 1,4% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, σηματοδοτώντας μια απότομη ανατροπή για μια οικονομία που σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις της από το 1984.

Ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών για ανάπτυξη κατά 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνεχίζει να κινείται ανοδικά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,05 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,82%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,11% στα 101,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,17% στα 1.885 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v