Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι για τον πληθωρισμό ρίχνουν τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά το άλμα στον δείκτη τιμών παραγωγού. Στο 3,83% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό και το αργό.

Οι φόβοι για τον πληθωρισμό ρίχνουν τη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός χονδρικής ενισχύθηκε τον Ιανουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,8% στις 33.846 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,38% στις 11.902 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,13% στις 4.100 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού εκτινάχθηκε 0,7% σε μηνιαία βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση ενισχύθηκε 6%.

Μεγάλο μέρος της ανόδου οφείλεται στο υψηλότερο ενεργειακό κόστος.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 5,4% από τον Ιανουάριο του 2022.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης κινήθηκε 0,5% υψηλότερα τον Ιανουάριο και 5,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,1% στα 78,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,14% χαμηλότερα στα 1.842 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,067 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε 3 μονάδες βάσης, στο 3,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v