Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Διευρύνει τις απώλειες η αμερικανική αγορά με τους δείκτες να σημειώνουν πτώση πάνω από 1%. Στο 3,9% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Μικρή άνοδος για το αργό. Boυτιά 3,8% για τη Home Depot. Αλμα 12% για τον δείκτη «φόβου» VIX του S&P 500.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς τα υψηλότερα επιτόκια συνεχίζουν να επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα και οι επενδυτές «χωνεύουν» τα εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,58% στις 33.292 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,9% χαμηλότερα στις 11.552 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,58% στις 4.013 μονάδες. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ήταν κλειστό τη Δευτέρα, λόγω της αργίας της Ημέρας των Προέδρων.

Ο Dow υποχώρησε 0,1% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του. Ο S&P 500 υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, χάνοντας 0,3%. Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,6%.

Αύριο Τετάρτη η Fed θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της στις 31 Ιανουαρίου, όταν είχε αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα των μετοχών του S&P 500, κινείται 12% υψηλότερα. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,7% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4 εκατομμυρίων μονάδων τον Ιανουάριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2010. Aυτή ήταν η δωδέκατη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Εν τω μεταξύ, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global σκαρφάλωσε στις 50,2 μονάδες τον Φεβρουάριο από 46,8 τον Ιανουάριο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 47,5 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walmart υποχωρεί πάνω από 2% μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για τα κέρδη που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Βουτιά 4% σημειώνει η μετοχή της Home Depot, μετά την ανακοίνωση εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο που ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου σκαρφαλώνει στο 3,9%, ενώ το επιτόκιο του 2ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο στο 4,669%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,06 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,8% υψηλότερα στα 76,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.848 δολάρια ανά ουγκιά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v