Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την Fed

Πιέσεις ασκούνται σε Dow Jones και S&P 500 ενώ σε θετικό έδαφος παραμένει ο Nasdaq. Ανακάμπτουν οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών. Βουτιά 3% για το αργό κάτω από τα $70. Υποχωρεί το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την Fed

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την αναμενόμενη απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια στο επίπεδο του 5 με 5,25% και έστειλε παράλληλα σήμα ότι ενδέχεται να παγώσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής ώστε να εκτιμήσει τον αντίκτυπο από τις τραπεζικές πτωχεύσεις και να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,37% στις 33.542 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,08% υψηλότερα στις 12.087 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,24% στις 4.109 μονάδες.

δείκτες υποχώρησαν πάνω από 1% την Τρίτη, εν μέσω πιέσεων από τις βαριές απώλειες των περιφερειακών τραπεζών. 

Σήμερα, οι περιφερειακές τράπεζες δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, με τη μετοχή της PacWest να καταγράφει κέρδη 10% και της Western Alliance να κινείται 6% υψηλότερα. 

Ο περιφερειακός τραπεζικός δείκτης KBW έχασε 8% αυτή την εβδομάδα, για να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2020. Ενώ τα προβλήματα της First Republic προέκυψαν από κακές επενδύσεις και από το bank run στις καταθέσεις, η PacWest και η Western Alliance δημοσίευσαν αποτελέσματα τον περασμένο μήνα που έδειξαν ότι οι καταθετικές βάσεις τους έχουν σταθεροποιηθεί, ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τους επενδυτές.

«Υπάρχουν εύλογες εκτιμήσεις ότι κάποιες περιφερειακές τράπεζες μπορούν να εκτεθούν στους ίδιους κινδύνους, δεδομένης της ανόδου των επιτοκίων και του ότι πηγαίνουμε σε μια συνεδρίαση της Fed όπου συνεχίζουν να αυξάνουν», ανέφερε ο Τζέισον Πράιντ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Glenmede. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3% στα 69,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,01% στις 2.023 δολάρια η ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,014 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 4 μονάδες βάσης στο 3,39%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v