Wall Street: Μεικτά πρόσημα μετά από μια εβδομάδα κερδών

Οριακές διορθωτικές κινήσεις μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις στο «πράσινο». Θετικό τόνο έδωσαν τα ισχυρά αποτελέσματα των τραπεζών. Μικρή πτώση για αργό και χρυσό, στο 3,8% το 10ετές.

Wall Street: Μεικτά πρόσημα μετά από μια εβδομάδα κερδών

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες των αμερικανικών μετοχών, υπό «βροχή» εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ μια ακόμα μέτρηση έδειξε υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,33% στις 34.509 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 0,18% στις 14.113 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,10% στις 4.505 μονάδες. 

H διόρθωση των Nasdaq και S&P 500 ακολουθεί το υψηλό που έπιασαν οι δύο δείκτες από τον Απρίλιο του 2022.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου τέσσερις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, δίνοντας τον τόνο των συναλλαγών.

Tα καθαρά κέρδη της Citigroup βούτηξαν 36% στα 2,9 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, αλλά διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η BlackRock ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 9,06 δολαρίων, αυξημένα κατά 28% σε ετήσια βάση. Το προσαρμοσμένο ποσό των 9,28 δολαρίων ήταν πάνω από τα 8,41 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Εκτοξεύθηκαν 67% τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της JP Morgan Chase, καθώς κέρδισε περισσότερους τόκους από τους δανειολήπτες ενώ επωφελήθηκε από την αγορά της προβληματικής First Republic Bank.

Αλμα 57% έκαναν τα κέρδη της Wells Fargo το δεύτερο τρίμηνο, καθώς κέρδισε περισσότερα από πληρωμές τόκων από τους πελάτες της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,94 δισ. δολάρια ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τα 3,14 δισ. δολάρια ή $0,75 ανά μετοχή, το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

«Αυτό που βλέπουμε από τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών, ειδικά της JPMorgan, είναι η επαρκής αντοχή», δήλωσε ο Scott Ladner, επικεφαλής επενδύσεων στην Horizon Investments.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της United Health σημείωσαν άλμα άνω του 7%, αφού ο ασφαλιστικός κολοσσός ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι τιμές εισαγωγών διολίσθησαν 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο. Τον Μάιο είχαν υποχωρήσει 0,4%. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση 0,1%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές εισαγωγών βούτηξαν 6,1%. 

Οι αγορές ενισχύθηκαν αυτή την εβδομάδα από νέα οικονομικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός πιθανώς υποχωρεί.

Οι προσδοκίες για την υπόλοιπη σεζόν είναι χαμηλές, με τους αναλυτές να προβλέπουν πτώση περίπου 7% σε ετήσια βάση στα κέρδη του S&P 500, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό θα σήμαινε τη χειρότερη σεζόν κερδών από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν τα κέρδη του S&P 500 μειώθηκαν κατά 31,6%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 2,02% στα 75,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός «γλίστρησε» 0,23% στα 1.959 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,82%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έμεινε επί της ουσίας αμετάβλητο έναντι του ευρώ (-0,01%), υποχώρησε έναντι της στερλίνας, ενώ κατέγραψε άνοδο έναντι του γεν. Η ισοτιμία του διαμορφώθηκε σε 1,12 δολ./ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v