Ανοδος στη Wall Street με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Πέμπτη ημέρα ανόδου για τους δείκτες, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για πληθωρισμό. Στο 3,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μικρή πτώση για αργό και χρυσό. Κέρδη 2% για την JP Morgan.

Ανοδος στη Wall Street με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, υπό «βροχή» εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ μια ακόμα μέτρηση έδειξε υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 34.555 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 14.184 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,27% στις 4.521 μονάδες. 

Πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου τέσσερις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

Tα καθαρά κέρδη της Citigroup βούτηξαν 36% στα 2,9 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, αλλά διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η μετοχή υποχωρεί 1,38%.

Η BlackRock ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 9,06 δολαρίων, αυξημένα κατά 28% σε ετήσια βάση. Το προσαρμοσμένο ποσό των 9,28 δολαρίων ήταν πάνω από τα 8,41 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η μετοχή της BlackRock σημειώνει πτώση 2%. 

Εκτοξεύθηκαν 67% τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της JP Morgan Chase, καθώς κέρδισε περισσότερους τόκους από τους δανειολήπτες ενώ επωφελήθηκε από την αγορά της προβληματικής First Republic Bank.

Η μετοχή της JP Morgan σημειώνει άνοδο 2%.

Αλμα 57% έκαναν τα κέρδη της Wells Fargo το δεύτερο τρίμηνο καθώς κέρδισε περισσότερα από πληρωμές τόκων από τους πελάτες της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,94 δισ. δολάρια ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τα 3,14 δισ. δολάρια ή $0,75 ανά μετοχή, το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η μετοχή της Wells Fargo ενισχύεται 2,1%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι τιμές εισαγωγών διολίσθησαν 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο. Τον Μάιο είχαν υποχωρήσει 0,4%. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση 0,1%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές εισαγωγών βούτηξαν 6,1%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,43% στα 76,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 1.959 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται σταθεροποιητικά στο 3,77%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ, ενώ καταγράφει άνοδο 0,5% έναντι του γεν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v